Jackpot jackpot

För dubbelt så höga vinster

År 2012 utbetalades den tredje högsta vinsten någonsin i det svenska spelmonopolets historia. Detta skedde i det lilla samhället Storebro i Småland. Vinsten var på sammanlagt 134 miljoner kronor. I Storebro bor det ungefär 1000 personer, så spänningen var stor när de blev klart att det var på denna ort som vinsten hade hamnat, och fler och fler ville spela i kiosken där vinnarkupongen lämnades in.

Mynt

Det visade sig att det var en grupp om sju personer som tagit hem den historiska storvinsten. Det innebär att var och en i gruppen fick 19 miljoner kronor. Samtliga i gruppen valde att vara anonyma. Det kommer nog vara svårt att bli 19 miljoner rikare utan att det märks på något sätt på en så liten ort, men det är ju inte säkert att alla i gruppen bor i Storebro. Det är inte ens säkert att någon av dem bor där, det enda man vet säkert är att den vinnande kupongen lämnades in till Storebro Grill & Kiosk.

Även om de sju storvinnarna är anonyma för den breda allmänheten så vet naturligtvis Svenska spel vilka de är. Spelföretaget har även intervjuat dem efter att de hämtat ut vinstchecken. De flesta verkar inställda på att fortsätta med sina liv ungefär som tidigare, men vissa förändringar kommer troligen att ske. Saker som nämns i intervjun är:

  • Ny bil
  • Nytt hus
  • Nya möbler
  • Renoveringar

De säger också att de kommer att fortsätta spela på Lotto tillsammans. Så det återstår att se om det kommer att bli en dubbel eller kanske rent av trippeljackpot för vinnargänget från Storebro.